آمار و تحقیقات نشان داده اند که خطر مرگ برای 99.5 تا 99.9 درصد از افرادی که عمل لاغری اسلیو معده را انجام دادند اتفاق نمی افتد (خطر مرگ بسیار نادر است). عمل اسلیو معده به عنوان ایمن ترین و بهترین روش جراحی چاقی شناخته می شود. جراح لاغری با بررسی های لازم از آزمایشات قبل عمل کاهش وزن، شرایط بیمار برای موفقیت جراحی چاقی می سنجد تا سلامت بیمار به خطر نیوفتد؛ اما با این حال عمل های لاغری مانند هر عمل دیگر، خطرات و عوارضی را به همراه دارند. اگر شما کاندیدای عمل لاغری با روش اسلیو هستید و به دنبال پاسخ سوال “خطر مرگ بعد از اسلیو معده” می گردید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
راهنمای شما ...
خطر مرگ بعد از اسلیو معده حقیقت دارد اما بسیار نادر (100%) است؛ در واقع بی توجهی به عوارض عمل اسلیو معده و انتخاب نامناسب جراح لاغری خطر مرگ را افزایش می دهند. از هر 1000 جراحی برای یک نفر خطر مرگ بعد از عمل اسلیو پیش بینی می شود؛ اگرچه این درصد کم است، اما باید عواملی که باعث افزایش احتمال مرگ می شوند را شناسایی کنید تا اقدامات لازم صورت گیرد. رعایت نکات مراقبتی و دستورالعمل های جراح لاغری نظیر پیروی از برنامه غذایی، ورزش و ویزیت های دوره ای، پُلی برای دوری از پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده هستند.
در یک کلام و با زبان ساده؛ میزان احتمال خطر مرگ بعد از عمل اسلیو معده با در نظر گرفتن تحقیقات و آمار سال های قبل به 0.5% نمی رسد. گزارشات محققان خطر مرگ بعد از عمل اسلیو به این صورت است که تقریبا برای 99.5% الی 99.9% از افراد، خطر مرگ برایشان پیش بینی نمی شود. اگر می خواهید درصد خطر مرگ بعد از جراحی اسلیو را به 0 برسانید، کافی است به مجرب ترین تیم جراحی لاغری مراجعه نمایید.
افرادی که بیماری هایی نظیر فشار خون بالا و دیابت نوع 2 را دارا می باشند، جز صدرنشینان این لیست هستند و نیازمند رعایت بیشتر مراقبت ها و ویزیت های دوره ای با جراح لاغری خواهند بود.
کلید قفل شدن خطر مرگ بعد از عمل در دستان جراح لاغری است. جراح لاغری با بررسی دقیق وضعیت جسمانی بیماران، از تمام جوانب موضوع را آنالیز می کند که آیا شما کاندیدای مناسب برای جراحی هستید یا خیر؟
با رعایت تمام نکات مراقبتی از سوی جراح لاغری مانند رژیم غذایی و دوری از فعالیت های بدنی ممنوع، می توانید تسریع روند درمان را برای خود بخرید.
کاهش خطر مرگ بعد از اسلیو معده با رعایت 4 نکته:
به صورت کلی، 7 مورد عوامل موثر بر خطر مرگ بعد از اسلیو معده هستند؛ میزان تخصص و تجربه جراح چاقی باریاتریک برای در نظر گرفتن بهترین روش جهت درمان، بررسی دقیق آزماشات قبل جراحی برای صحت وضعیت بیمار جهت مقابله با عارضه های بعد از عمل و وضعیت جسمی بیمار نقش اساسی در تایین مرگ بعد از جراحی دارند. در ادامه قصد داریم به مهم ترین مواردی که خطر مرگ را افزایش می دهند بپردازیم:
✅ معرفی اسامی بهترین جراح لاغری در تهران از نظر بیماران چاقی مفرط
وجود بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، بیماری ریوی، بیماری کلیوی، دیابت، عفونت های مزمن و سایر بیماری های مهم، می تواند خطر مرگ بعد از اسلیو معده افزایش دهد. جراح اسلیو معده قبل از انجام جراحی، برای بیماری لیستی از آزمایشات ضروری را تجویز می کند. نتایج آزمایشات قبل از عمل لاغری به جراح کمک می کند تا به بررسی عمیق تر موضوع بپردازد و خطرات احتمالی را شناسایی کند تا جان بیمار به خطر نیوفتد. آزمایشات قبل از عمل لاغری به بررسی صحت سلامت دقیق عملکرد قلب، کبد،کلیه و میزان گلوگز خون می پردازند. در برخی از موارد، جراح لاغری به بیمار مشاوره های روانشناسی را پیشنهاد می کند تا میزان مقابله وی را برای عارضه های احتمالی بسنجد.
اگر چاقی افراد در حد بسیار بالایی باشد، خطر عمل جراحی و بروز عوارض شدید اسلیو معده افزایش می یابد. در این موارد، پزشک شما ممکن است توصیه کند قبل از عمل اسلیو معده، وزن خود را کاهش دهید تا خطرات بیشتری به شما وارد نشود. پروسه کاهش وزن با رعایت رژیم قبل از اسلیو معده و فعالیت بدنی صورت می گیرد تا علاوه بر کاهش مقدار قابل توجهی از وزن، بیمار با شرایط جدید بعد جراحی سازگار شود تا تسریع در فرآیند درمان رخ دهد.
با بالا رفتن سن، خطرات هر گونه عمل جراحی افزایش میابد. به صورت کلی، افراد مسن در معرض خطر بیشتر بروز عوارض شدید جراحی قرار دارند. افزایش سن، تضعیف عضلات و کم طاقتی را به همراه دارد و عمل اسلیو معده نیاز به صبوری و رعایت مو به مو نکات مراقبتی دارد.
تجربه و مهارت جراح بسیار مهم است. انجام عمل توسط جراحان ماهر با تجربه و تخصص در عمل اسلیو معده، میزان خطر را کاهش می دهد. برای انجام عمل لاغری اسلیو، نیازمند انتخاب بهترین جراح اسلیو معده با بررسی نکات موثر بر آن هستید. بهترین جراح اسلیو معده کسی است که پیگیر وضعیت بیمار خود باشد و به تمامی سوالات یا نگرانی های بیمار پاسخ دهد. به جرات می توان گفت در صورت انتخاب صحیح جراح لاغری، خطر مرگ بعد از اسلیو معده به عدد 0 میل می کند.
✅ شناخت بهترین جراح لاغری در ایران؛ فهرست محبوب ترین اسامی + نکات انتخاب
برای جلوگیری از بروز آموبلی بعد اسلیو معده کافی است نسبت به مصرف مایعات در برنامه غذایی متعهد باشید. در صورت بروز آمبولی بعد از عمل اسلیو معده، مراجعه به جراح لاغری جهت جلوگیری از پیشرفت لخته شدن خون ضروری است. در چنین شرایطی، آمپول ضد لخته انوکساپارین برای بیماران تجویز می شود.
اگر قبل از جراحی اسلیو معده، مجبور به انجام عمل های مرتبط با دستگاه گوارش شده اید، خطر عوارض جراحی لاغری به شدت افزایش می یابد. در چنین شرایطی، جراح لاغری با بررسی پرونده های پزشکی و وضعیت سلامت بیمار جهت مقابله به عارضه های اسلیو معده، بهترین تصمیم را برای بیمار جهت درمان می گیرد.
وجود بیماری های تنفسی مزمن مانند بیماری ریوی انسدادی مزمن (COPD) یا آسم، می تواند خطر عوارض تنفسی پس از عمل اسلیو معده را افزایش دهد. در صورت تشخیص هاد بودن بیماری ریوی اسندادی مزمن، احتمال خطر مرگ بعد از عمل اسلیو معده به شدت افزایش خواهد یافت.
نشتی معده به معنای عبور مایعات داخل دستگاه گوارش از محل بخیه جراحی. به صورت کلی مواردی نظیر بروز عفونت، میزان نامناسب گاز کربن دی اکسید داخل شکم (فشار بیشتر از 15 میلی متر جیوه) و تضعیف بافت باعث نشتی معده شوند. اصلی ترین عامل برای نشتی معده، وارد کردن حجم زیادی از مواد غذایی به داخل معده است. در چنین شرایطی مراجعه سریع به مرکز درمان و جراح لاغری الزامی است.
تنگ شدن و باریک شدن دهانه معده که می تواند خوردن و یا نوشیدن را با مشکل مواجه کند. در چنین مواقعی تمایل بیمار برای استفاده از مواد غذایی به شدت کاهش می یابد و بیمار دچار ضعف خواهد شد.
رفلاکس معده بعد از جراحی اسلیو طبیعی است اما با رعایت مراقبت های لازم می توان به سرعت آن را بهبود بخشید. در صورت عدم پیروی از نکات مراقبتی، بیمار با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. رفلاکس معده که می تواند باعث ناراحتی های دیگر و سوزش سر دل و علائم ناراحت کننده شود. دلیل بروز ریفلاکس معده بعد از جراحی اسلیو، استخراج 80 درصد از معده است.
سنگ کیسه صفرا که می تواند باعث درد شود و از بین بردن آن نیاز به جراحی دارد. کسانی سنگ کیسه سفرا بعد از عمل اسلیو معده را تجربه می کنند که کاهش وزن بسیار زیاد در مدت زمان کم و سریع صورت گیرد.
در عمل اسلیو تقریبا 80 درصد از معده خارج می شود؛ در نتیجه کالری ورودی به بدن کاهش می یابد. نرسیدن کالری مورد نیاز با تمام مواد مغذری و ضروری به بدن، جز علت ضعف بعد از عمل اسلیو معده حساب می شود. اگر با برنامه غذایی مناسب و مکم های تقویتی به این موضوع رسیدگی نکرد، خطر مرگ بعد از اسلیو معده کمی افزایش می یابد.
استفاده از سیگار و الکل تا اطلاع ثانوی بعد عمل اسلیو معده ممنوع است چراکه عارضه های احتمالی جراحی را تحریک می کند. سیگار میزان و مقدار جریان خون را کاهش می دهد و بافت های پوست نمی توانند به مقدار لازم اکسیژن دریافت کنند؛ در نتیجه سرعت روند بهبودی محل بخیه ها کاهش خواهد یافت. استعمال سیگار به معنای تضعیف سیستم ایمنی بدن است. الکل از کالری زیادی برخوردار است که بدون تردید مانعی بر سر مسیر کاهش وزن خواهد بود. عملکرد معده و دستگاه گوارش برای جذب و دریافت مواد مغذی و ضروری بدن نیازمند زمان است چراکه مانند سابق فعالیت نمی کند. الکل در فرآیند اخذ مواد معدنی و ویتامین های ضروری بدن از مواد غذایی اختلال هایی را ایجاد می کند.
عوامل دیگری مانند عفونت ها، خونریزی شدید، تشکیل لخته خونی، نارسایی عضلانی قلب، آریتمی قلبی و عوارض تنفسی نیز می توانند خطر مرگ بعد از اسلیو معده را افزایش دهند.
افراد مناسب برای جراحی اسلیو معده باید شرایط ذیل را دارا باشند:
جهت پیشگری و جلوگیری برای خطر مرگ بعد از عمل اسلیو معده، مشاوره با جراح لاغری برای بررسی تاریخچه پزشکی و بیماری های قبلی، آنالیز وضعیت جسمانی و انجام آزمایشات قبل از عمل الزامی است. جراح چاقی نکات کاربردی و بیشتری برای خطرات مرتبط با عمل اسلیو معده به بیمار ذکر خواهد کرد.
خطرناک ترین عارضه های بعد از عمل اسلیو معده که نیازمند بررسی جراح لاغری هستند شامل مواردی نظیر تب و لرز متعدد، بروز دردهای غیر قابل تحمل در ناحیه شکم (مخصوصا محل بخیه)، بروز حالت تهوع و استفراغ شدید، ایجاد اختلال در نفس کشیدن، بروز درد در قفسه سینه (ریفلاکس معده) و بالا بودن ضربان قلب.
بله. با بالا رفتن سن بیماری های زمینه ای بیشتر نمایان می شوند و در تسریع روند درمان بعد از عمل اسلیو معده، اختلال ایجاد خواهند کرد.
انجام آزمایشات قبل از جراحی و مشاوره با چندین پزشک متحصص عمل لاغری برای بررسی دقیق، عمل کردن به تمام نکات و دستورالعمل های پزشک، رعایت برنامه غذایی مناسب و استفاده از داورهای تقویتی بعد از عمل. بکار گیری اصول تثبیت وزن برای جلوگیری از بازگشت وزن بعد عمل.