مصرف داروهایی جهت تسریع روند بهبود درمان و جلوگیری از بروز عارضه های احتمالی بعد از اجرای عمل های مرتبط با دستگاه گوارش نظیر جراحی اسلیو و بای پس معده برای کاهش وزن ضروری است. قرص پنتوپرازول جز صدرنشینان لیست رایج ترین و پر مصرف ترین داروهای بعد از انجام عمل های دستگاه گوارش قرار دارد. اما دلایل تجویز قرص پنتوپرازول بعد از اسلیو معده، بای پس و … چیست؟ تا چه زمانی باید از این دارو استفاده کنیم؟ با مجله لاغری و تناسب اندام weightlossurgery در ادامه همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.
راهنمای شما ...
این دارو به دو شکل قرص خوراکی و تزریقی وریدی در بازار موجود است. پنتوپرازول به هر شکلی که باشد، نوعی داروی مهار کننده پمپ پروتون است که منجر به کاهش تولید اسید معده در بدن بیمارانی می شود که به دلیل ترشح زیاد اسید معده مشکلاتی مثل زخم های گوارشی، رفلاکس معده (GERD)، سندرم زولینگر-الیسون و التهاب مری را تجربه می کنند. پنتوپرازول در واقع با مهار آنزیم های دیواره معده باعث کاهش ترشح اسید معده و متعادل تر شدن محیط معده می شود.
پس از انتخاب بهترین جراح اسلیو معده، رعایت نکات مراقبتی بعد از جراحی، موفقیت جراحی شما را تضمین می کند. یکی از موارد مراقبتی بعد از عمل اسلیو معده، مصرف صحیح و بموقع قرص پنتوپرازول است. مصرف این دارو پس از جراحی اسلیو معده به منظور تسریع روند بهبود زخم ها و جلوگیری از رفلاکس معده بعد از اسلیو معده است. بسیاری از جراحان، مصرف پنتوپرازول بعد از جراحی اسلیو را معمولا به مدت 6 هفته الی یک سال و یا حتی بیشتر توصیه می کنند. این دارو از بروز برخی از عوارض اسلیو معده مانند تشدید زخم ها و رفلاکس معده به مری جلوگیری می کند.
در ادامه بیشتر درباره دلایل استفاده از قرص پنتوپرازول بعد از اسلیو معده صحبت کرده ایم:
از آنجا که جراحی اسلیو معده نوعی جراحی پیچیده محسوب می شود و بخش بزرگی از معده بریده می شود، احتمال بروز زخم های مارژینال به خصوص در صورت استفاده از داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) افزایش پیدا می کند. از آنجا که زخم های مارژینال، در محل اتصال معده به روده ایجاد می شود؛ مصرف پنتوپرازول بعد از عمل اسلیو طبق دستور پزشک از پوشش معده در برابر آسیب ها و ایجاد این زخم ها محافظت می کند.
پس از اسلیو معده به دلیل کاهش حجم معده می توان انتظار بروز مشکلاتی مثل افزایش اسید معده و رفلاکس معده را داشت و یکی از عوارض شایع اسلیو معده، رفلاکس معده به مری است؛ به همین دلیل معمولان به بیمارانی که قبل از عمل اسلیو تجربه رفلاکس معده را داشته اند این عمل لاغری پیشنهاد نمی شود و برای این افراد بای پس معده گزینه بهتری است. اما از آنجا که رفلاکس معده یکی از عوارض این جراحی است، بسیاری از پزشکان به منظور کاهش تولید اسید معده و کاهش علائم رفلاکس معده مصرف پنتوپرازول را پیشنهاد می کنند.
✅ آشنایی کامل با داروهای تقویتی بعد از عمل اسلیو معده
مصرف قرص پنتوپرازول بعد از اسلیو معده با به حداقل رساندن احتمال بروز زخم و همچنین سوزش و التهاب معده باعث تسریع روند بهبودی بعد از جراحی اسلیو می شود.
از جمله نکاتی که باید درباره استفاده از این دارو بعد از جراحی اسلیو معده توجه داشته باشید عبارتند از:
استفاده از هر دارویی بعد از عمل اسلیو اعم از پنتوپرازول کاملا بستگی به جراح شما دارد. این جراح اسلیو شماست که می تواند بر اساس نیازهای فردی، سن و سال شما، وضعیت سلامتی شما و همچنین سابقه جراحی که داشتید، توصیه های لازم را ارائه دهد.
با این تفاسیر مدت زمان مصرف پنتوپرازول بعد از اسلیو معده کاملا بستگی به شرایط بدن بیمار دارد. برای مثال جراح اسلیو ممکن است به یک بیمار تنها استفاده 6 هفته ای از این دارو را توصیه کند در حالی که برخی از بیماران (به خصوص بیماران مبتلا به رفلاکس معده) ممکن است نیاز به مصرف یک ساله این دارو را داشته باشند.
حتما باید به صورت کامل قرص پنتوپرازول را ببلعید و از جویدن، خرد کردن یا شکستن آن پرهیز کنید؛ زیرا این کار بر میزان اثرگذاری دارو پنتوپرازول تاثیر منفی می گذارد و عمکلرد آن برای تنظیم و کاهش اسید معده
داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا NSAIDها، یکی از اصلی ترین داروهای ممنوعه بعد از عمل اسلیو معده محسوب می شوند؛ زیرا این داروها ریسک بروز زخم را افزایش می دهد. در صورتی که به دلیل شرایط بدنی و بیماری که دارید ملزم به مصرف این دارو هستید، حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
قطع ناگهانی مصرف پنتوپرازول بعد از عمل اسلیو معده، بدون تجویز پزشک می تواند عوارض جانبی زیادی را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین تا زمانی که پزشک از شما خواسته است، مصرف این دارو را ادامه دهید.
در صورت مصرف قرص پنتوپرازول بعد از اسلیو معده اگر علائمی مثل ضعف شدید، اسهال طولانی مدت یا درد شدید معده را تجربه کردید، خیلی سریع پزشک خود را در جریان بگذارید.
در صورتی که به دلیل ابتلا به بیماری های خاص در حال مصرف داروی خاصی هستید، حتما پزشک خود را در جریان بگذارید. زیرا پنتوپرازول با برخی داروها تداخل دارد که ممکن است عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد یا منجر به بروز عوارض شود.
پنتوپرازول یکی از داروهای بعد از عمل اسلیو است که مقدار و دوز مصرف آن به شرایط بیمار و نظر جراح دارد. مصرف پنتوپرازول بعد از اسلیو معده را نباید به هیچ عنوان بدون مشورت پزشک قطع کنید، زیرا ممکن است منجر به بازگشت علائم و تشدید مشکلات گوارشی شود. فهرست ذیل به بررسی دقیق دوز معمول، زمان و مدت مصرف داروی پنتوپرازول بعد از جراحی اسلیو می پردازد:
مصرف هر دارویی با احتمال بروز عارضه های جانبی مختلف همراه است. کامل ترین لیست عوارض مصرف قرص پنتوپرازول بعد از جراحی اسلیو عبارت اند از:
✅ 8 علت برای بروز حالت تهوع بعد از عمل اسلیو معده
مصرف داروی پنتوپرازول بعد از جراحی اسلیو در طولانی مدت با عارضه هایی نظیر افزایش احتمال پوکی استخوان، ایجاد اختلال در عملکرد کبد برای ترشح آنزیم های ALT و AST، اختلال در روند جذب ویتامین B12، اُفت شدید منیزیم، کاهش بیش از حد اسید معده و افزایش احتمال بروز عفونت های روده ای هستند.
دارو پنتوپرازول بعد از انجام جراحی اسلیو در جلوگیری از ایجاد زخم های معده، کاهش احتمال فرایند رفلاکس به نواحی فوقانی دستگاه گوارش (مری) و پیشگیری از بروز التهاب جهت شکل گیری عفونت، کمک بسزایی می کند.
خیر، نیاز بیمار به داروی پنتوپرازول بعد از انجام جراحی اسلیو توسط پزشک متخصص تعیین می شود.
به یاد داشته باشید که نباید به صورت خودسرانه مصرف قرص پنتوپرازول را بدون تاییدیه پزشک معالج قطع کنید؛ عدم مصرف این دارو تا زمانی که روند بهبودی تکمیل نشود به معنای تشدید ترشح بیش از حد اسید معده و قدرت گرفتن علائم رفلاکس برای شکل گیری است.