در این مقاله به معرفی عوارض بوتاکس معده می پردازیم. بوتاکس معده روشی دائمی نبوده و موقت است که شاید بتواند اشتها را کنترل کرده و مدت زمان سیری را طولانی تر کند.
آیا این روش بدون عوارض جانبی است؟
تأثیر این عمل به چه میزان ماندگار است و آیا برای کاهش وزن، عملی با تاثیر گذاری بالا است؟
راهنمای شما ...
این سوال یکی از پر تکرار ترین سوالاتی است که برای بیماران ایجاد دغدغه کرده است که آیا بوتاکس معده بدون عوارض جانبی و استاندارد است؟ بر اساس تحقیقات و نتایج علمی که تا امروز به دست آمده است، تزریق بوتاکس تأثیر قابل توجهی در کاهش وزن ندارد و برای افراد مبتلا به چاقی مفرط درمان استانداردی نمی باشد.غده های تولید کننده هورمون های مضر در بدن در این روش بر عکس جراحی های چاقی از جمله اسلیو معده ، در بدن باقی می ماند.در نتیجه کاهش وزن بسیار کم و به دلیل ماندگاری پایین بین 3 تا 6 ماه، دارای قابلیت بازگشت می باشد.در واقع برخی از مزیت های اغراغ آمیز برای این روش که بیان می شود، جنبه تبلیغاتی دارد و در واقعیت اینگونه نیست.
افراد دارای شاخص توده بدنی 40 به بالا که دارای چاقی مفرط هستند به هیچ عنوان نمی توانند از این عمل لاغری استفاده کنند و تنها راه درمان برای این افراد عمل های خاص چاقی مثل اسلیو معده و بای پس معده می باشد. درست است که به روی دستگاه گوارش جراحی انجام می شود اما این دو عمل با هم دیگر متفاوت هست. با توجه به پزشک مورد نظر تصمیم نهایی بیان خواهد شد. تزریق بوتاکس معده به طور معمول برای افرادی که تنها ۸ تا ۱۰ کیلوگرم اضافه وزن دارند می تواند یک گزینه قابل استفاده باشد که این گزینه هم موقت محسوب می شود. بهتر است قبل از انجام این روش با عوارض بوتاکس معده و تأثیر آن بر بدنتان به طور کامل آشنا شوید.
🔸 بیشتر بخوانید:
از جمله عوارض کوتاه مدتی که بعد از عمل بوتاکس معده می توان به آن اشاره کرد موارد ذیل است.
همچنین امکان دارد این عمل باعث عوارض طولانی مدت شود که بیمار تا زمان تأثیر بوتاکس با آن دست و پنجه نرم خواهد کرد.
درد در قفسه سینه، تب، درد مفاصل، خارش، درد شکم، اسهال، مشکل در بلع مواد غذایی، خشکی دهان، بی حالی و استفراغ نیز از دیگر عوارض این عمل می باشد.
بوتاکس معده می تواند باعث ایجاد حساسیت و آلرژی در بدن بیماران شود. افراد ممکن است به بوتولینوم یا همان بوتاکس حساسیت داشته باشند. این دسته از افراد هرگز نباید تزریق بوتاکس انجام دهند. مشکل در تنفس، تورم در صورت و گلو، احساس سرگیجه، عفونت ریه ناشی از استفراغ و غیره بغضی از نشانه های حساسیت افراد به بوتاکس است.
بعد از این عمل برخی از بیماران ممکن است با درد بسیار زیادی روبرو شوند. احساس سر درد نیز از جمله عوارض بوتاکس معده است. مدت زمان این عارضه در بیماران مختلف متغییر بوده و به آستانه تحمل درد آنها بستگی دارد. این اتفاق ممکن است بین چند ساعت تا چند روز به طول بیانجامد.
درست است که در تزریق بوتاکس از برش در جراحی استفاده نمی شود و تقریبا ایمن تر است، اما در صورتی که توسط تیم حرفه ای انجام نگردد، می تواند دارای عوارض جبران ناپذیری باشد. از جمله مهمترین عوارض بوتاکس معده می توان به تزریق بیش از حد مجاز اشاره کرد. شایان ذکر است که این کار باعث ایجاد نکروز بخشی از معده خواهد شد.
از دیگر عوارض بوتاکس معده می توان به خونریزی اشاره کرد. با اینکه در این تزریق امکان خونریزی بسیار کم است اما گاها در بعضی از افراد دیده شده است. برای جلوگیری از این اتفاق باید این عمل توسط پزشک متخصص انجام گیرد.
ابتلا به یبوست نیز یکی دیگر از عارضه های ناشی از بوتاکس معده است که در برخی از بیماران دیده می شود. با مطالعه مطالب فوق و نوع عملکرد این تزریق، تأثیر تزریق بوتاکس به ناحیه معده است که باعث کاهش تحرک عضلات معده خواهد شد. این کندی همچنین باعث کند شدن تحرک معده می شود. این اتفاق موجب ماندگاری بیشتر غذا در بدن و همچنین هضم هر چه بیشتر آن و گرفتن تمام مواد مفید آن است که این عکل سبب سیری می شود. اما امکان دارد همین عمل باعث یبوست در فرد شود.
از دیگر عوارض بوتاکس معده تحت تأثیر قرار گرفتن عضلاتی است که هدف پزشک معالج نیستند و این اتفاق به دلیل انتشار بوتاکس در آن ناحیه ایجاد می شود. احتمال ایجاد این عارضه در مواردی که توسط افراد نامتخصص انجام گرفته باشد به شدت زیاد است. به طور نمونه فرد کنترل مثانه خود را از دست می دهد و یا دچار ضعف عضلانی در کل بدن می شود.
با در نظر گرفتن تمامی اطلاعات راجم این عمل، متوجه خواهید شد که روش بوتاکس معده روشی استاندارد و بی خطر نیست. بیمارانی که به مبتلا به بیماری های گوارشی از جمله ورم معده و زخم معده هستند باید از انجام این عمل اجتناب کنند. همچنین خانم های باردار و شیرده، بیماران قلبی، کلیوی و کبدی و افرادی که به بوتاکس حساسیت دارند یا مبتلا به بیماری های عضلانی هستند نباید این تزریق را انجام دهند.
از جمله معایب روش بوتاکس معده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
لازم به ذکر است که تزریق بوتاکس به معده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا FDA تأیید نشده است.
🔸 بیشتر بخوانید:
سخن آخر:
هزینه بوتاکس معده با توجه به نظر پزشک و عوامل وابسته به آن در جلسه مشاوره بیان خواهد شد. با در نظر گرفتن مطالبی که درباره عوارض بوتاکس معده گفته شد، بهتر است آگاه باشید که این روش در حال حاضر منسوخ شده و برای درمان چاقی مورد استفاده قرار نمی گیرد. مهمترین نکته قابل توجه این است که احتمال بازگشت وزن کاهش یافته در این روش با از بین رفتن اثر بوتاکس ۱۰۰ درصد است.بوتاکس معده یک روش استاندارد مانند یک سری از جراحی هایی که در این حوزه انجام می شود مثل عمل اسلیو معده نیست. لازم به ذکر است که تزریق بوتاکس به معده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا FDA تأیید نشده است.