اضافه وزن و چاقی از دشواری هایی است که بیشتر افراد در جامعه با آن دست و پنجه نرم می کنند. چاقی نه تنها باعث ایجاد ظاهر ناخوشایندی برای فرد می شود بلکه باعث بروز بیماری هایی مانند دیابت نوع دوم، بیماری قلبی، فشار خون بالا و … می شود. در نتیجه افراد در پی راه هایی برای لاغری سریع مانند گن های لاغر کننده، سونای لاغری، زیورآلات لاغری و … می روند. عمل اسلیو معده یکی از سریع ترین راه های لاغری می باشد. اما بهترین روش لاغری چیست؟
راهنمای شما ...
اسلیو در زبان انگلیسی به مفهوم جیب است و به همین علت این جراحی، اسلیو معده نام گذاری شده است زیرا بعد از جراحی معده شبیه به آستین می شود. کوچک شدن سایز معده، زیاده خواری را برای شخص دشوار خواهد کرد اما باز هم امکان افزایش وزن وجود خواهد داشت. موفق بودن در این عمل بسته به اراده شخص برای دنبال کردن یک لایف استایل سالم دارد.
در جراحی اسلیو معده، جراح لاغری 80% از حجم معده را از بدن خارج می کند. در نتیجه شخص سریع تر احساس رفع گرسنگی می کند و مشکلات پرخوری او برطرف خواهد شد. پس از انجام جراحی، شخص می بایست برنامه غذایی بسیار محدودی را در پیش بگیرد تا بدن ریکاوری بشود و به اندازه جدید معده عادت بکند. شخصی که جراحی اسلیو معده انجام می دهد می بایست برای همیشه عادات غذایی خود را تغییر دهد. در ادامه این مطلب آن چیزی که باید از جراحی اسلیو معده انتظار داشته باشید را به شما خواهیم گفت.
در جراحی اسلیو معده که جدیدترین روش جراحی لاغری است، پزشک جراح با حذف میزان تقریبا زیادی از معده، آن را به شکل یک آستین در می آورد. این جراحی بازگشت ناپذیر است و فرد تا 60% از اضافه وزن خود را از دست خواهد داد. پس از انجام این جراحی، بدن قابلیت تولید هورمون گرلین (گرسنگی) را از دست خواهد داد. برنامه غذایی اسلیو معده برنامه چندگانه است که شخص را آماده جراحی و ریکاوری پس از آن می کند.
این رژیم دارای چهار فاز می باشد تا شخص بتواند غذاهای جامد رژیمی را مصرف کند که می بایست باقی عمر از آن ها استفاده کند. بعضی از پزشکان یک برنامه غذایی مخصوص قبل از عمل جراحی به بیمار می دهند تا سلامت فرد را برای بعد از جراحی تضمین می کند.
فاز ابتدایی رژیم اسلیو معده، معمولا تا هفت روز بعد از عمل جراحی ادامه پیدا می کند. در طی این مدت زمان، بیماران باید مایعات رقیق بنوشند. هیدراته ماندن بدن پس از عمل جراحی مراتب التیام یافتن شخص را سریع تر می کند و به کم شدن علائمی مثل حالت تهوع و استفراغ کمک بسیاری می کند. با اینکه پیروی از رژیم مایعات رقیق و شفاف بسیار سخت است، اما بیشتر افراد در روزهای اولیه بعد از جراحی هرگز احساس گرسنگی نخواهند کرد.
همینطور این افراد باید از دریافت نوشابه، نوشیدنی های کافئین دار، نوشیدنی های گازدار و نوشیدنی های قندی پرهیز کنند و می بایست از نوشیدنی های رقیق و شفاف بدون قند استفاده کنند. علاوه بر مصرف حداقل 8 لیوان آب آشامیدنی در روز، رژیم مایعات شفاف شامل موارد زیر می شود: ژله مغز استخوان، نوشیدنی گرم بدون کافئین، پاپسیکل های بدون شکر.
حدودا از یک هفته تا 10 روز بعد از عمل جراحی اکثر اشخاصی که تحت جراحی اسلیو معده قرار گرفتند، احساس گرسنگی را تجربه خواهند کرد. در طی این دوره، فرد در برنامه غذایی خود مایعات سنگین تری را خواهد داشت که مملو از پروتئین است. هدف این برنامه غذایی این است که شخص انواع متفاوتی از مواد مغذی سالم را دریافت و از غذاهای دارای قند و فاقد ارزش غذایی پرهیز کند.
🔹 آیا می دانید افراد مناسب برای جراحی اسلیو معده چه کسانی هستند؟
شخصی که در فاز دوم رژیم است همچنان باید در طی روز آب زیادی مصرف کند و پروتئین لازم بدن را با نوشیدن پروتئین های پودری وارد رژیم غذایی خود بکند. پروتئین پودری باید بدون قند باشد و با مایعات رقیق و شفاف مجاز در این برنامه ترکیب شود.
هدف این برنامه غذایی دریافت روزانه 20 گرم پروتئین در طی روز است؛ یعنی نصف فنجان در هر وعده. مواد غذایی بدون قند عبارتند از: سوپ های بسیار سبک و رقیق، آبمیوه رقیق شده، پودینگ های بدون قند، نودل های نرم در سوپ، صبحانه های آماده بدون قند، بستنی و ماست بدون قند و بدون چربی.
در انتهای هفته دوم و یا ابتدای هفته سوم فرد به تدریج مجاز به استفاده از غذاهای پوره شده و جامدتر می باشد. این اشخاص باید به پرهیز از قند و چربی مضاعف ادامه دهند. علاوه بر این، برخی مواد غذایی که مجاز به خوردن آن ها نبودند در این فاز مجاز هستند مانند ماست یونانی، پوره سیب زمینی، بلغور جو دو سر بصورت نرم، مرغ و تن ماهی کنسروی یا پوره شده، اسموتی، غذاهای پوره شده، غذای کودک، تخم مرغ هم زده شده، ماهی پوره شده. در طی این برنامه اشخاص باید حدود 60 تا 80 گرم پروتئین به صورت روزانه دریافت کنند.
اشخاصی که عمل اسلیو معده را انجام می دهند در طی فاز سوم برنامه غذایی خود به سراغ غذاهای ساده و نرم می روند. این اشخاص باید به خوردن 60 تا 80 گرم پروتئین بصورت روزانه عادت کرده و بدن خود را هیدراته نگه دارند. فراموش نکنید که باید از این موارد پرهیز کنید: غذاهای دارای قند، پاستا و برنج سفید، نان، پوست یا دانه های میوه ها، غذاهای چرب، سبزیجات سخت و خام
غذاهای سالم با پروتئین و مواد مغذی زیاد باعث رفع سریع احساس گرسنگی می شوند و ریکاوری را سریع تر می کنند. بعضی از این موارد عبارتند از: ماهی هایی با گوشت نرم، پنیر کم چرب، تخم مرغ، سبزیجات نرم شده، سوپ
به طور معمول ضروری است که باز هم شیک پروتئین بنوشید و کافئین را به 1 تا 2 فنجان در روز محدود نمایید، البته باید زیر نظر بهترین جراح لاغری در ایران این کار انجام شود.
حدود 4 هفته بعد از جراحی اشخاص در برنامه غذایی خود مصرف غذاهای جامد دارند. همچنان باید مصرف شیک پروتئین و دریافت 60 تا 80 گرم پروتئین روزانه را داشته باشند و بدنشان را هیدراته نگه دارند، ولی نباید تا نیم ساعت قبل از وعده غذایی خود آب بنوشند. دریافت مولتی ویتامین مخصوص افراد جراحی شده به صورت روزانه توسط پزشک توصیه می شود.
رژیم مشمول سه وعده اصلی اما کوچک و دو میان وعده می شود. استفاده از میان وعده های قندی، کم فیبر و فرآوری شده نیز ممنوع است. پس از ورود به فاز چهارم اشخاص اکثر مواد غذایی را مصرف می کنند. اما می بایست خوردن غذاهای مملو از پروتئین در فاز سوم را در کنار مواد غذایی ذکر شده ادامه دهند. این مواد شامل پنیر خامه ای کم چرب، سبزیجات، میزان کمی میوه، ماهی، گوشت های کم چربی می شوند.
مواد غذایی که باید از آن هادر رژیم فاز چهارم پرهیز کنید عبارتند از: نان و غلات سفید، میان وعده های قندی و فرآوری شده، غذاهای کنسروی و خوراکی های بسته بندی شده، روغن های مخصوص آشپزی، غذاهای سرخ شده، نوشابه، انواع دسرها و غذاهای بسیار پرکالری.
🔹 بیشتر بخوانید:
افراد مناسب برای جراحی اسلیو معده ممکن است بعد از عمل با عوارض سریع و حتی مزمنی رو به رو شوند. عوارض سریع شامل خونریزی در ناحیه، درد و لخته های خونی می باشد. عوارض اسلیو معده که مزمن هستند و در طی طولانی مدت مشاهده می شوند، عبارتند از: