امروزه عمل لاغری به یکی از آخرین روش های کاهش وزن تبدیل شده و افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند و با استفاده از روش های دیگر نتوانسته اند به لاغری برسند از این روش کمک می گیرند. این روش از کاهش وزن انواع مختلفی دارد که هر کدام به نوعی موجب از دست رفتن وزن اضافه بدن می شوند. اگر می خواهید درباره جراحی لاغری بیشتر بدانید خواندن این مطلب را از دست ندهید.
راهنمای شما ...
به طور کل جراحی لاغری عبارتست از مجموعه روش هایی که با دستکاری در سیستم گوارشی، روده و معده باعث کم شدن اشتهای فرد، دریافت کالری کمتر و در نهایت درمان چاقی مفرط می شود. عمل های مختلفی تحت عنوان جراحی لاغری به کار می روند که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.
یکی از رایج ترین جراحی های لاغری، اسلیو معده نام دارد که طی آن جراح بخش بزرگی از معده که حدود 80 درصد از آن می باشد را از بدن خارج کرده و تنها بخش کوچکی از معده باقی می ماند که ظرفیت کمی بابت دریافت غذا دارد. در نتیجه این عمل به دلیل کاهش کالری دریافتی کاهش وزن چشمگیری حاصل می شود.
این جراحی لاغری از جدیدترین عمل های لاغری است که برای کاهش وزن افراد با شاخص توده بدنی بالا و درمان بیماری هایی که در اثر چاقی به وجود آمده اند کاربرد دارد. دوره نقاهت این جراحی بسیار کوتاه است و کاهش وزن 70 درصدی از وزن اضافه را به دنبال دارد.
🔹 بیشتر بخوانید: افراد مناسب برای عمل اسلیو معده
نوع دیگری از جراحی لاغری، بای پس معده است که نسبت به اسلیو قدمت بیشتری دارد و از حدود 20 سال پیش توسط پزشکان مورد استفاده قرار گرفته است. این عمل به دو روش انجام می شود. در روش اول قسمت فوقانی معده بریده و به مری متصل می شود، علاوه بر این بخش ابتدایی روده کوچک هم بریده و به معده متصل می شود. به صورت کلی بخشی از معده و روده که نقش بسیاری در هضم و جذب مواد غذایی دارند بریده می شوند.
در روش دوم هم بخش بزرگی از معده یعنی حدود 80 درصد و بخش بزرگی از روده کوچک بریده می شوند. این روش برای افرادی به کار می رود که دارای شاخص توده بدنی بالاتر از 50 می باشند.
عمل مینی بای پس به نوعی ترکیبی از جراحی اسلیو و بای پس معده است. این جراحی تهاجمی تر از اسلیو و ایمن تر و کم تهاجمی تز ار بای پس معده است. در این روش لاپاراسکوپی، معده به دو بخش کوچک و بزرگ تقسیم می شود و معده کوچک تر کشیده تر شده و شبیه به اسلیو می شود. در این جراحی برعکس عمل بای پس معده، معده و روده کوچک تنها با یک نقطه اتصال به یکدیگر متصل می شوند.
🔹 بیشتر بخوانید: تفاوت جراحی اسلیو معده و بای پس معده
عمل باندینگ شکمی از دیگر جراحی های لاغری است که با قرار دادن یک باند سیسلیکونی قابل تنظیم در قسمت فوقانی معده حجم معده را کم می کنند. در این عمل هم همانند عمل اسلیو با کم شدن حجم معده غذای مصرفی فرد نیز کم شده و بعد از مدتی کاهش وزن اتفاق می افتد.
در طی عمل پلیسه معده پزشک حدود 50 درصد از معده را به شکل پلیسه روی هم قرار داده و می دوزد. با این جراحی نیز حجم معده کم شده و فرد دیگر قادر به خوردن غذای زیاد نیست.
پیکرتراشی یا لیپوماتیک از دیگر روش های کاهش وزن است که با تخلیه چربی های بدن به صورت موضعی موجب لاغری و کاهش وزن می شود. این روش که به عنوان یکی از جدیدترین عمل های لاغری طرفداران بسیار دارد بیشتر برای افرادی مناسب است که در قسمت های خاصی از بدنشان مانند ران، شکم، باسن و پهلو دارای چربی اضافه هستند.
🔹 بیشتر بخوانید: عوارض پیکر تراشی
جراحی لاغری به عنوان نوین ترین راه کاهش وزن برای بدن فواید بسیاری به همراه دارد که برخی از مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشند:
از مهم ترین مزایای عمل لاغری می توان به کاهش وزن سریع نسبت به روش های دیگر اشاره کرد. پس از انجام جراحی های لاغری، سبک غذایی فرد به دلیل تغییر در سیستم گوارشی تغییر کرده و فرد دیگر نمی تواند پرخوری کند. این موضوع موجب کاهش وزن می شود.
بر اساس تحقیقات، افراد با رعایت برنامه غذایی سالم و انجام فعالیت بدنی بعد از جراحی های لاغری می توانند روند کاهش وزن خود را حفظ کنند و بابت بازگشت وزن نگرانی نداشته باشند.
تحقیقات نشان داده است که افراد چاق بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند و اضافه وزن بر سطح اعتماد بنفس و کیفیت روابط اجتماعی آن ها تاثیر منفی دارد. کاهش وزن سریع و زیاد در این افراد می تواند سطح زندگی آن ها را تغییر داده و موجب پیشرفتشان در زمینه های مختلف شود.
🔹 بیشتر بخوانید: تجربیات کسانی که عمل لاغری انجام داده اند
از دیگر فواید جراحی لاغری این است که موجب بهبود بیماری هایی می شود که در اثر چاقی به وجود آمده اند. بیماری هایی مانند:
همانطور که ذکر کردیم جراحی های لاغری منجر به درمان قاعدگی های نامنظم می شوند. علاوه بر این، علائم ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک را کاهش داده و باعث از بین رفتن مشکل ناباروری در بانوان می شود.
افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالاتر از 40 هستند و یا بیش از 45 کیلوگرم اضافه وزن دارند، کاندیدای مناسبی برای انجام عمل لاغری هستند. علاوه بر این افرادی که دارای شاخص توده بدنی 35 الی 40 هستند و از بیماری های مرتبط با چاقی رنج می برند می توانند از جراحی های لاغری برای کاهش وزن خود کمک بگیرند.
همه جراحی های لاغری ممکن است باعث بروز عوارض یکسانی در افراد شوند که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
🔹 بیشتر بخوانید: