عمل جراحی پلیسه معده یا پلیکاسیون معده به عنوان کم تهاجمی ترین و جدیدترین روش جراحی لاغری شناخته می شود که این روزها به منظور کاهش وزن و کم کردن اشتها به کار برده می شود. در پی این جراحی، سایز معده می تواند تا ۷۵% کوچک تر شود و در نهایت فرد کمتر اشتها داشته و خیلی سریع احساس سیری می کند.
انجام این عمل جراحی در مقایسه با عمل اسلیو معده ساده تر انجام می گردد. در حقیقت پزشک جراح در طول این عمل جراحی لاغری در ازای برداشتن قسمتی از معده، بخشی از آن را بخیه می زند. پس امکان برگشت سایز معده به حالت قبلی وجود دارد. از طرفی دیگر، عمل جراحی پلیسه احتیاجی به تعویض مسیر و اتصال دوباره روده ها ندارد. این دقیقا برعکس فرایند عمل بای پس معده است. به هر حال، انجام هر کدام از این شیوه های جراحی در جایگاه خود می تواند بسیار موثر باشد و موجب کاهش وزن و ارتقاء سطح سلامت افراد شود.
راهنمای شما ...
عمل پلیسه یک نوع جراحی لاغری است که به منظور کاهش وزن و لاغری در افراد دارای اضافه وزن انجام می شود. در طول این عمل قسمتی از معده به داخل آن تا می خورد و بخیه می شود. کاهش حجم معده با استفاده از این عمل جراحی می تواند تا ۷۵% تاثیرگذار باشد. این شیوه کمک ویژه ای به کم شدن اشتها و ایجاد احساس سیری در فرد می کند. پس حجم غذای مصرفی کاهش می یابد و کم کم فرد دچار کاهش وزن خواهد شد.
برای انجام این عمل جراحی نیاز است تا پزشک جراح از شیوه لاپاراسکوپی استفاده کند. در نتیجه، این نوع عمل جراحی در مقایسه با جراحی هایی مثل عمل اسلیو معده نوعی عمل کم تهاجمی محسوب می شود. این مساله موجب می شود تا جراحات ناشی از عمل جراحی شدیدا کاهش پیدا کند و فرد سریعا بهبود پیدا کند.
گرچه سرعت بهبود افراد مختلف بر اساس شرایط آن ها می تواند گوناگون باشد. با این حال، فرد به طور معمول ما بین 7 الی 10 روز می تواند به فعالیت های روزانه خود بازگردد؛ البته امکان دارد چندین هفته تا بهبودی کامل طول بکشد. برای انجام این عمل جراحی کافیست 24 الی 48 ساعت از زمان خود را در بیمارستان سپری کنید.
عمل جراحی پلیسه با شیوه بیهوشی عمومی و توسط یک پزشک جراح متخصص انجام می گردد. در طول این عمل جراحی، به کمک داروهای بیهوشی فرد به خواب عمیق فرو می رود. عمل جراحی پلیسه یک عمل به شیوه لاپاراسکوپی و کم تهاجمی است که با تعداد ۵ یا ۶ برش کوچک در شکم شروع می شود.
ابزارهای مورد نیاز پزشک که با آن ها جراحی را انجام می دهد، از طریق این برش ها به بدن فرد وارد می شوند. بعد از آن، پزشک جراح با کمک این ابزار یک چین نسبتا بزرگ در معده ایجاد می کند و نواحی آن را بخیه می زند. با این شیوه تا ۷۰% از حجم معده کاهش پیدا می کند. عمل جراحی پلیسه ما بین یک الی دو ساعت به طول می انجامد و بعد از آن امکان دارد فرد تا دو روز در بیمارستان تحت مراقبت باشد.
بهترین شخصی که می تواند عمل جراحی پلیسه معده را انجام دهد یک متخصص لاپاراسکوپی است. در صورتی که این جراحی توسط یک متخصص لاپاراسکوپی ماهر و مجرب انجام گیرد، عوارض عمل به حداقل خواهد رسید. به این ترتیب، بیمار می تواند از مزایا و نتایج عمل پلیسه معده لذت ببرد.
این جراحی برعکس بسیاری از عمل های جراحی دیگر، کم تهاجمی است. طی این شیوه، اشتهای بیمار به صورت قابل توجهی کاسته می شود. در نتیجه، برای کسانی که دچار اضافه وزن بالایی هستند و از طریق بهترین روش های لاغری مانند رژیم های غذایی و فعالیت های ورزشی پاسخی نگرفتند، گزینه بسیار مناسبی می باشد.
انجام جراحی های لاغری و کاهش وزن به طور اصولی موجب افزایش سطح سلامت فرد می شود. در حقیقت کاهش وزن در کسانی که مبتلا به چاقی هستند منتهی به پیشگیری، درمان یا کاهش احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع دوم، انواع سرطان مربوط به دستگاه گوارش، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان های سینه، تخمدان، تیروئید و کبد، فشار خون و کلسترول بالا، کبد چرب، بیماری های مربوط به کیسه صفرا و کلیه، سکته مغزی، آپنه خواب، مشکلات تنفسی، آرتروز و دردهای عمومی بدن خواهد شد.
انجام عمل جراحی پلیسه مناسب همه افراد نیست. تشخیص این که بیمار کاندید مناسبی برای انجام این عمل هست یا خیر، بر عهده پزشک متخصص خواهد بود. علاوه بر اینکه عمل جراحی پلیسه یک عمل کم تهاجمی به منظور کاهش حجم معده به حساب می آید، اما به هر حال امکان دارد مثل سایر جراحی های دیگر عوارضی نیز داشته باشد.
از مهم ترین عوارض ناشی از این نوع جراحی می توان به حساسیت در اثر مواد بیهوشی، عفونت، حالت تهوع و استفراغ، درد ناشی از بخیه ها، خونریزی یا لخته شدن خون، جداسازی نواحی بخیه شده (نیاز به جراحی مجدد)، نشت از نواحی بخیه شده (نیاز به جراحی مجدد و ترمیم) اشاره کرد.
🔹 بیشتر بخوانید: مهم ترین عوارض جراحی لاغری
با وجود چنین مواردی، اگر عمل جراحی توسط یک پزشک متخصص و جراح لاغری معتبر و مجرب انجام شود، عوارض آن به حداقل میزان خود رسیده و یا حتی عاری از عارضه خواهد بود. مطالعه وضعیت متابولیسم بدن فرد و سابقه پزشکی او به پزشک جراح متخصص کمک ویژه ای می کند تا مناسب ترین شیوه جراحی لاغری را برای فرد انتخاب کند.
لازم به ذکر است که هزینه عمل پلیسه معده به عوامل مختلفی بستگی دارد. دستمزد پزشک جراح، هزینه تجهیزات بیمارستانی و مدت زمان بستری از مهم ترین فاکتورهایی هستند که در قیمت پلیسه معده تاثیرگذار اند. با توجه به موارد گفته شده، هزینه عمل پلیسه معده در یک بیمارستان دولتی تفاوت زیادی با انجام این جراحی در یک بیمارستان خصوصی دارد. همینطور پوشش های مختلف بیمه ای هم برای این جراحی لاغری میزان متفاوتی است.
برای انجام این عمل نیاز است مراقبت های قبل از عمل جراحی را جدی بگیرید. بعضی از مهم ترین مراقبت ها که باید در انجام آن کوشا باید عبارت اند از: